Få den perfekte kop te

Te er lig med ro

Du kan få te i alle afskygninger og smagsvarianter. Te er meget andet end den sorte Earl Grey. Og hvad forbindes te ofte med, hvis du tænker over det? Ro. Pause. Samt at gøre noget godt for din krop. Der er forsket i, hvor sundt te er, og især grøn te har en positiv virkning på vores krop. Det er påvist, at mennesker, der dagligt drikker te, har et bedre helbred, end dem der ikke drikker te. Det er lang fra sikkert, at selve teen kan tage æren for det, det kan også sige noget om de mennesker, der vælger at drikke te, og hvordan de lever.

Hvis du ikke allerede er te-drikker, så giv det en chance, både fordi te ikke bare er te, men der unægteligt må findes mindst én variant, du kan lide – og fordi det er godt for dig. Hvis du er lidt “sulten for sjov”, kan en kop te endda mætte dig lidt, så te kan være en udstrakt hånd, hvis du har problemer med “craving” uden reel sult. Te er kalorie-fri, hvis du drikker den, som den er. 

Tilberedning og typer

De forskellige typer te, du kan få, er sort, oolong, grøn, hvid/gul, rooibos og urtete. Det er vigtigt, at du tilbereder din te rigtigt. Nogle varianter skal fx have 100 grader, andre kun 80 grader for at få mest muligt ud af teen. Brug frisk koldt vand, når du koger. Meget kalk i vandet kan gøre teen bitter, dog påvirkes rooibos og urteteer ikke så meget af hårdheden i vandet. Teen skal trække i de rette antal minutter, hvilket også varierer fra te til te.

Vejledning om typer af te og tilberedning giver Fam. Carstensen Tehandel gerne vejledning i. Peter Carstensen startede en tehandel i Aabenraa – Fam. Carstensen Tehandel – og opbyggede sine egne teblandinger, som han kalder eksklusive og unikke. Her kan du endda lave dine egne blandinger, købe tekander, tilbehør mm. og naturligvis te i mange varianter.