Indretning af køkken og badeværelse – en tillidssag

 

Badeværelse og køkken er de to rum, som man ofte vil kigge ekstra grundigt efter i sømmene, når man køber ny bolig. Det er nemlig de rum, som kræver mest vedligeholdelse, og som er dyrest at renovere, da der som regel skal skiftes meget mere end blot møbler. I mange tilfælde skal der højest specialiserede fagfolk som for eksempel vvs’ere, elektrikere, murere eller andre typer entreprenører på banen, hvis et køkken eller badeværelse skal skiftes ud- og det er ikke nogen lille udskrivning at få trukket elkabler, lagt rør, opsat nyt toilet eller skiftet gulv i badeværelset med at hvad dertil hører af indlægning af gulv varme, vådrumsmembran osv.

Der er dog meget, du selv kan gøre for at forvandle dit køkken eller badeværelse til et lækkert og indbydende rum, og samtidig gøre selve udskiftningen af elementerne billigere. Du kan for eksempel selv stå for indkøb af materialer som for eksempel nyt, væghængt toilet, køkken- eller badeværelses vask, blandingsbatterier og armaturer. Ved selv at købe disse elementer, sparer du penge, idet din håndværker som regel vil tage overpris for dem, hvis du beder ham indkøbe dem. Samtidig bliver du 100% selv herre over indretningen af dit køkken eller badeværelse.

Markedet for badmiljøer, interiør til køkken og badeværelse samt diverse isenkram (vandhaner og dertil hørende rør og samlinger, blandingsbatterier, termostater til radiatorer samt toiletter mv.) kan synes stort og uoverskueligt – og for at sikre dig, at du køber kvalitet fra starten, bør du enten rådføre dig med eksperter på området, eller alliere dig med folk, der har været i en situation lignende din, og trække på deres erfaringer. På nettet kan du finde mange indretningsblogs, hvor bloggerne kommer med deres personlige anbefalinger til materialer og de webshops, hvori disse kan købes. Bloggen indretningogvvs.dk er en af dem. Her kan du for eksempel møde Kim, som har beskrevet sine erfaringer med det kendte mærke Quooker, som producerer armaturer, som leverer kogende vand direkte fra hanen. Ud over det, at du på den måde sparer pladsen til en elkedel, er vandhaner og armaturer fra Quooker også særdeles smukke og elegante i designet, og giver ethvert køkken et eksklusivt præg.

http://indretningogvvs.dk kan du også læse om Mads’ erfaringer med Aquaclean toilettet fra Gerberit, som, ud over det at det er enkelt og smukt i designet, er forsynet med et særdeles praktisk udsugnings system, som eliminerer lugt gener og giver en særlig ren fornemmelse.