Matcha – en smuk, grøn te fyldt med gode sager

Hvis du følger med på de sociale medier, så er det sikkert ikke gået din næse forbi, at matcha te er blevet yderst populært. Den smukke grønne drik har for alvor gjort sit indtog i Danmark, og det ses efterhånden flere og flere steder. Ud over at drikken er pæn at kigge på, så indeholder den også en lang række gode sager, og det er i høj grad dét, der har skabt den store popularitet for matcha.

Højt indhold af naturlige antioxidanter 

Når du drikker matcha te, så får du et højt indtag af antioxidanter, og det er netop dem, der medvirker til de gode egenskaber, som matcha indeholder. 

Teen bliver fremstillet af teblade, der stammer fra træet Camelia Sinensis. Det er en længere proces, som kan vare op til 20 dage, da bladene ikke må få direkte sollys, hvilket betyder, at de dyrkes i skyggen. Dette er med til at sænke væksten af bladene, men til gengæld sker der en stor produktion af aminosyrer, som matcha netop er domineret af. Den store mængde af aminosyrer er med til at give den dybe og intense smag, som er kendetegnende for matcha. Hele processen sluttes af med, at bladene bliver plukket og lagt til tørre, hvor de dernæst bliver malet til en grøn pulver, som er det, vi kender som matcha.  

Mange muligheder med matcha 

Matcha kan først og fremmest drikkes som te, hvilket er det, som mange gør. Der er dog også mange andre muligheder med matcha, da du blandt andet kan komme det i smoothies, bagværk, desserter, bruge det som topping eller lignende. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Hvis du har fået lyst til at kaste dig over matcha te, så kan du finde et godt udvalg hos Nordic Tea. Der er i forskellige kvaliteter og prislejer, så du selv kan vælge den type, du ønsker og har behov for – der er alt fra en standard kvalitet, som er den billigste, til en premium kvalitet. 

Klik ind på deres hjemmeside, og gå på opdagelse i udvalget.